Grannsamverkan 180511

Hej!

Nu har värmen kommit som ger en försmak om sommaren! Bra tycker en del och mindre bra tycker andra. Men ljuset behöver vi alla!

Jag rekommenderade er i förra utskicket att titta över de grannsamverkansskyltar som sitter uppsatta. De ska vara hela och inte trasiga eller solblekta. Har det inte blivit gjort så är det hög tid. Kontaktombuden kan beställa nya genom mig om det är några som behöver bytas ut.

Jag säger det igen: Ni är våra ögon och öron där ute. Så fortsätt vara aktiva i ert grannsamverkansområde. Ni gör skillnad!

Heja på personer ni inte känner igen på ”er gata”. Eller fråga om ni kan hjälpa till med något. En tjuv vill inte bli iakttagen.

Det kan vara just du som ser och avbryter ett pågående inbrott eller ger det avgörande tipset som gör att vi kan gripa fler tjuvar.

För att lämna tips ringer du till 11414 (om du sett eller hört något tidigare) eller på https://polisen.se/kontakt/mejla-region-vast/

Tveka inte att ringa 112 vid pågående händelser.

Gå gärna in på www.samverkanmotbrott.se för att få mer tips och råd. Samla några grannar och titta gemensamt på de filmer som finns där. Det brukar bli bra diskussioner. Ge tips och råd till varandra!

Tänk även på vad ni har i era trädgårdar. Många trädgårdsredskap är dyra och behöver inte ligga helt öppet. Varje år sker även stölder från tomten runt husen.

Hjälp varandra med  ex med gräsklippning när ni är bortresta. Det ska se ut som om någon är hemma.

Bostadsinbrotten ligger fortfarande på en mycket låg siffra. Jag tror att det är för att ni grannsamverkare i Lerums kommun ”jobbar” bra! Men ett bostadsinbrott är ett för mycket!

Här är listan på fullbordade bostadsinbrott sedan förra utskicket:

 

LERUM, fullbordat:

180401-180417, Adeltorspvägen, dörr uppbruten till lgh

180423-180424, kl 17.00- kl 08.00 Torpadalskrönet, värmepanna och elverktyg tillgripna ur villa under uppbyggnad.

STENKULLEN:

Inga anmälningar

FLODA:

Inga anmälningar

GRÅBO, fullbordat:

180416, kl 18.25- kl 19.30, Grönbacka, Brutit upp fönster på framsidan, gått ut via altandörr på baksidan

SJÖVIK:

Inga anmälningar

TOLLERED

Inga anmälningar