Grannsamverkan information 2014-05-13

Under helgen som gick, 9-11/5, har det anmälts tre st stöld ur bostad i området Hallsås i Lerum. Stölderna har skett på Richerts väg, Kring Alles väg och Västergärde. Gärningsmannen har gått in genom entrédörren som varit olåst vid tillfället. Stölderna har skett under kvälls och nattetid medan husägarna varit hemma i bostaden.

Detta är ett tillvägagångssätt som inte är helt ovanligt, det är viktigt att vi låser dörrarna även när vi hemma i bostaden för att undvika denna typen av stölder. Ofta behöver gärningsmannen inte gå längre in i bostaden än till hallen för att hitta plånbok, nycklar och mobiltelefon som vi ofta lägger av oss där.

Om det gjorts några iakttagelser som kan sättas i samband med dessa stölder så vill vi att ni tipsar polisen via 114 14.

Sprid denna information till era grupper.

Stefan Holm

Lerumspolisen