Information från Telia 2015-04-01

Hej,

Fr.o.m den 1 april slutar Telia att sända kanalerna 5,9,11, Animal Planet, Eurosport 1&2, TLC samt Discoverys tre kanaler till era boende. 

Bakgrund 
Anledningen är att vi inte kan acceptera de villkor vår leverantör SBS Discovery ställer. Vi vill erbjuda dig och dina boende marknadens bästa tv-utbud till ett bra pris. Innehållet ska vara brett och flexibelt och givetvis ska man kunna se innehållet på alla sina skärmar. SBS erbjuder inte det idag utan vi tvingas paketera kanaler som våra kunder inte vill ha. SBS försöker också styra hur och på vilket sätt vi ska erbjuda detta till våra kunder. Det kan vi inte acceptera. Vi beklagar att ni och era boende påverkas av detta. 

Läs mer nedan om hur de olika kanalpaketen påverkas av förändringarna. Dessa förändringar gäller tillsvidare.

TV-paket Lagom 
Vi lägger till kanalerna FOX, National Geographic och NatGeo Wild. Dessa kanaler finns automatiskt i tv-tjänsten från och med den 1 april.

Dessutom adderas från och med 1 april ytterligare två kanaler som vi inte har haft i tv-paket Lagom tidigare. En populär barnkanal i form av Disney Channel där Violetta och Jessie är två populära program. Vi kan nu dessutom erbjuda TV4 Sport som ersättning för Eurosport. TV4 Sport har rättigheter att visa bland annat La Liga och Serie A om du är fotbollsintresserad, annars börjar hockeyn närma sig SHL-finalerna.

TV-paket Stor 
De boende får tillgång till HBOs fulla utbud i sin tv-tjänst från och med 1 april och under hela april månad. 

Mixa 8 
Hyresgäster med kanalpaket Mixa8 får möjlighet att välja om sitt månadsval. Tjänsten kommer att låsas upp och det blir möjligt att gå in och välja 8 nya kanaler ur hela vårt Mixautbud.

Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Discovery Channel, Discovery Science, Discovery World, TLC, Eurosport, Eurosport 2 samt Animal Planet kommer inte att gå att välja i Mixa8.

Kabel-TV 
Vi lägger från och med den 1 april till kanalerna FOX, National Geographic, Disney samt NatGeo Wild för boende med Kabel-tv. 

För ytterligare frågor; kontakta din ordinarie kontaktperson på Telia. Slutkunder hänvisas till telia.se/sbs

Hälsningar,
Telia

————————————————————–

Brf Olver har Telia Stor.

Mvh
Styrelsen