Grannsamverkan v. 8

Hej!

Nu närmar sig våren! Det efterlängtade ljuset kommer sakta men säkert. Och tyvärr även bedragare och oseriösa hantverkare. Boende i Kungälv/Ale och i Halland har råkat ut för dessa redan nu. Läs mer på https://polisen.se/…/skydda…/bedrageri/oseriosa-hantverkare/  så får du fler råd om hur du kan skydda dig.

Jag vill även denna gång sprida info om brottsfenomenet ”Vishing”. Bedragaren ringer upp sitt offer och genom att vilseleda vill de komma åt bankkonton. Skickar med en länk där du kan lyssna på en bedragares försök: https://www.youtube.com/watch?v=je0kBpGQZLA&feature=youtu.be

Sprid vidare till nära och kära om att ALDRIG lämna ut koden till sin bankdosa alternativt logga in via sitt mobila Bank-ID och ge uppgifter via telefon.

Nu går jag över till bostadsinbrotten:
Vi har fortfarande få i Lerums Kommun. Se lista längre ner i mejlet. Ni som grannsamverkare är en bidragande orsak till minskningen enligt min uppfattning. Och att det är en hög standard på era utbildade kontaktpersoner. Var nyfikna och vaksamma på personer som ni inte känner igen i ert område. Heja och kanske fråga vem de söker. Glöm inte att tipsa polisen!

 Här kommer mina vanliga länkar som du kan använda dig av:
För att lämna tips ringer du till 11414 (om du sett eller hört något tidigare) eller på
https://polisen.se/kontakt/mejla-region-vast/
Tveka inte att ringa 112 vid pågående händelser. Gå gärna in på www.samverkanmotbrott.se för att få mer tips och råd. Det finns väldig bra info att ta del av där. Nu har de även lanserat en app för Grannsamverkan.  

Listan på försök och fullbordade bostadsinbrott sedan förra utskicket 181217:

 

LERUM:

Fullbordat:
Tellanders väg, 181126-28, uppbrutet fönster 
Edenhjelms väg, 181220 kl 17-18, uppbrutet fönster

STENKULLEN:
Inga anmälningar

FLODA:
Fullbordat:
Orrvägen, 190215 kl 10 -190217 kl 16, gm fönster
Bäckalundsvägen, 190129 kl 9.45-11.22, uppbruten dörr

GRÅBO:
Inga anmälningar

 

SJÖVIK:
Inga anmälningar

TOLLERED:
Inga anmälningar

ÖVRIG plats:
Inga anmälningar