Grannsamverkan 180620

Hej!

Värmen kommer och går! Nu närmar vi oss midsommar och vädret börjar likna en vanlig svensk sommar igen.

 Flera av er har bytt ut trasiga eller solblekta skyltar. Jag har fler! Hör av er ni som behöver byta. Polisstationen har sommarstängt för besökare och öppnar igen 5 september. Men det går att boka en tid med mig om ni behöver nya skyltar eller broschyrer att dela ut.

Semestertider innebär att fler är lediga och är hemma medan en del reser bort. Hjälp varandra att vara vaksamma i ert område. Grannsamverkan gör skillnad!

Jag säger det igen: Ni är våra ögon och öron där ute. Så fortsätt vara aktiva i ert grannsamverkansområde. Heja på personer ni inte känner igen på ”er gata”. Eller fråga om ni kan hjälpa till med något. En tjuv vill inte bli iakttagen.

Hjälp varandra också så det ser ut som om någon är hemma med t ex gräsklippning, flytta grejer på tomten vid verandan eller ytterdörren. Viktigt att du och grannen är överens om vad du gör. Det kan vara just du som ser och avbryter ett pågående inbrott eller ger det avgörande tipset som gör att vi kan gripa fler tjuvar.

För att lämna tips ringer du till 11414 (om du sett eller hört något tidigare) eller på https://polisen.se/kontakt/mejla-region-vast/
Tveka inte att ringa 112 vid pågående händelser. Gå gärna in på www.samverkanmotbrott.se för att få mer tips och råd nu i semestertider.

Tänk även på vad ni har i era trädgårdar. Stegar eller utemöbler som det går att klättra på. Många trädgårdsredskap är dyra och behöver inte ligga helt öppet. Det sker även stölder av prylar från tomten.

Bostadsinbrotten ligger fortfarande på en mycket låg siffra. Jag tror att det är för att ni grannsamverkare i Lerums kommun är aktiva! Ju mer aktivitet från er på så många olika tider som möjligt ju färre inbrott!

Här är listan på bostadsinbrott, fullbordade och försök, sedan förra utskicket 180511:

 

LERUM, ett fullbordat och ett försök:
Häckenvägen, 180524, kl 08—kl 18, fönster uppbrutit
Lagman Karles väg, 180613, kl 13.20, försökt bryta upp ett fönster.,

STENKULLEN:
Inga anmälningar

FLODA:
Inga anmälningar

GRÅBO:
Inga anmälningar

SJÖVIK:
Inga anmälningar

TOLLERED:
Inga anmälningar