Grannsamverkan informerar 2014-11-05

Inflödet av bostadsinbrott i kommunen är fortsatt lågt i jämförelse med tidigare år. Hittills i år har det anmälts 53 st försök/fullbordade inbrott i bostad i kommunen, motsvarande siffra förra året var 108 st. Under perioden 27/9-4/11 har det anmälts 3 st försök/fullbordade inbrott. Motsvarande period förra året var siffran 20 st.

Dessa tre inbrott har skett på följande platser:

1-2/10, Lagman Lumbers väg, fullbordat inbrott.
Gärningsmannen har brutit upp ett fönster på baksidan fastigheten, ägaren bortrest.

29/10, kl 10.20 ,Almekärrsvägen, försök till inbrott.
Målsägaren låg hemma i bostaden och vilade då det ringde på dörrklockan, han gick inte och öppnade dörren. Kort därefter hör han konstiga ljud från baksidan huset, när han går och tittar ser han två män som försöker bryta upp ett fönster. Männen springer från platsen då de får syn på målsägaren. Vi vet att många gärningsmän ringer på dörrklockan för att se om det är någon hemma i bostaden innan de försöker bryta sig in, denna gången fungerade dock inte detta som de tänkt sig eftersom målsägaren inte öppnade dörren då de ringde på.

3/11, kl 06.20-12.20, Stamsjövägen, fullbordat inbrott.
Gärningsmannen har tagit sig in i fastigheten genom att bryta upp ett fönster på baksidan av fastigheten.
Fastigheten ingår i grannsamverkan.

Om det är någon som gjort några iakttagelser som kan sättas i samband med dessa händelser så vill vi förstås att ni tipsar polisen om detta.

Stefan Holm
Lerumspolisen